6 hours straight of drawing…

… and this is what I have so far. I am just not used to drawing such big things anymore (each panel is about 50×70 cm, so the finished pictures will be about 1.5 meters long!), I haven’t made pictures this big since before I moved to Tokyo, about two years ago. It is a lot of fun, but I think I have totally underestimated the amount of time that goes into big pictures like this. It will probably take me several days to fill in all the details, I am not even done with all of the outlines yet. I always find the outlines the hardest on big pieces like this, getting the proportions right – a pain in the ass. However, it _is_ a lot of fun, and really good practice! Here is the sketch for it I have posted previously. I will change some of the background elements (too much fish, too little sea-creatures), but the main part of the picture will be the same.

related posts:

 1. Angela says:

  Du er utrolig flink som tar deg tid til dette! 😀

  • Sushi Bird says:

   Haha, jeg vet ikke helt om flink er ordet… kanskje jeg bare er sta 😉 Jeg tror også det har litt med å gjøre at jeg ikke liker å henge opp billige ikea-bilder på veggene som det finnes millioner av allerede (selv om de er veldig fine, noen av dem), så jeg vil heller kjøpe originale ting fra flinke folk (som Gunvor: http://epla.no/shops/gunvor/ ) eller lage ting selv.

 2. Maja Piraja says:

  Dette var skikkelig inspirerende! Det har nettopp dukket opp en butikk i nærheten her som selger billige lerret, og nå fikk jeg kjempelyst til å prøve dette selv 🙂

  • Sushi Bird says:

   Ja! Jeg stemmer for! Veldig for! Om du lager noe, så må du poste bilder, har superlyst til å se hva andre lager! Å! Om du er i Bergen, hva heter butikken? Jeg kommer til Bergen (men vet ikke dato helt enda), og vil veldig gjerne handle billige lerret også 😀

 3. Gitte says:

  Din tålmodighet er beundringsverdig, men å, så bra det blir! : )

  • Sushi Bird says:

   Jeg trenger faktisk ikke så mye tålmodighet til dette, problemet går faktisk litt andre veien, jeg tror jeg har tegnet i 2 timer, men har helt glemt tiden og fant ut at det var 6 timer. Jeg synes det er deilig å bare bli helt fanget og oppslukt av ting, uavhenging om det er skole og studier eller å lage ting. (Også innser jeg at jeg har tusen andre ting jeg skulle gjort på samme tid, og _den_ delen av det er litt irriterende 😉 ) Jeg tror mange andre har det litt sånn i forhold til flim og musikk (for å ikke nevne matlaging!), men der sliter jeg litt mer med å fullstendig miste meg selv.

 4. Samhain Moon says:

  Doesn’t it feel good when you’re done with it, though?

  • Sushi Bird says:

   I will! It feels good making it as well! My only problem is that I have other things I should do at the same time, but I forget the time when I am drawing, I am sure you can relate? 🙂

   • Samhain Moon says:

    Indeed! It is the best way to calm my mind. In the end, if we don’t make time for our own projects, we’d never be getting them done! It is good to sacrifice a little sometimes.

 5. Maria says:

  Utrolig stilig, du er veldig flink! 🙂

 6. Jason Cobill says:

  This looks amazing already – what’s your process for transferring? Are you following a grid with pencil and then markering, or are you doing the marker freehand?

  • Sushi Bird says:

   Thank you! I actually used a projector, but very very sloppily. I just drew the general blobby outline of the octopus, koi and daruma, and the rest is just done freehand without any pencil sketching. What I always find the hardest is the proportions, so once I had the blobs outlined, the rest went ok.

   What a great idea to use a grid, I haven’t done that in years and I didn’t even think about it this time around!

 7. Ulrikke says:

  Du er så full av talent at jeg blir misunnelig :p

  • Sushi Bird says:

   Haha, tusen takk skal du ha, men det er ikke så mye talent her i gården! Jeg tror jeg bare har tegnet nok i mitt liv til å klare å lage noenlunde ok ting nå, jeg blir alltid misunnelig selv på folk som har et naturlig talent for forskjellige ting, siden jeg ikke er en av dem 😉

 8. Camilla says:

  Det var helt utrolig fint? Hvilken teknikk, og hvilket utstyr er det du bruker? (jeg kan ingenting om sånt da, men jeg lurer veldig på hvordan du får til å tegne sånt). Har du lært det noen steder? Noen tips til andre som vil lære? 😉

  • Sushi Bird says:

   Tusen takk skal du ha. Jeg vet ikke helt om jeg er rett person til å gi tips om teknikk, jeg gjør bare det jeg synes fungerer, og kanskje ikke det som er mest rett. Jeg har noen utrolig flinke venner som sikkert ville vridd seg om de visste hvilke fæle metoder jeg bruker 😉 Jeg bare skisset opp de største tingene med en blyant (kun som noen blobber), før jeg tegnet alle linjene med sprittusj i to forskjellige tykkelser. Nå har jeg fått malt inn bakgrunnsfargen også, jeg skal poste bilder når jeg har fått det opp på veggen. Malingen er vanlig blå akrylfarge (vannbasert). Til slutt tegnet jeg over noen av de sorte linjene for å renske opp litt. Det er alltid litt skummelt å tegne frihånd på lerret, men det gikk ganske så ok. Jeg bare legger lerretene på gulvet så jeg har noe støtte meg på, og skrur opp musikken på full guffe og håper på det beste.

   Og jeg sjekket bloggen din, du skal til Japan? Så kjekt da! Hvor i Japan skal du bo? Håper du får det nydelig!

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/5/0/2/sushibird.com/httpd.www/wp/wp-content/themes/sushibird3.5/comments.php on line 52