Daniel Kahneman on The Machinery of the Mind

related posts:

 1. Gitte says:

  Spennende foredrag! Jeg har faktisk “Thinking, fast and slow” i bokhyllen. Jeg har bare bladd litt igjennom den, men nå fikk jeg lyst til å lese fra perm til perm.

  Det er ganske fascinerende hvordan intuisjonen/system 1 er veldig dårlig til feks. sannsynlighetsregning.
  Monty Hall-problemet er et godt eksempel. Det er ikke så vanskelig å tegne opp en oversikt over alle mulige hendelsesforløp og finne svaret ved hjelp av det, men system 1 vil umiddelbart gi deg et svar som system 2 aksepterer.

  For tiden ser jeg mye på TV-programmet QI, og jeg må le litt hver gang de har en runde med General Ignorance. Da gjelder det virkelig å holde system 1 og dens umiddelbare assosiasjoner i sjakk.

  • Sushi Bird says:

   Jeg har faktisk ikke kjøpt boken hans enda, men jeg tror jeg skal gjøre det nå. Monty Hall er fantastisk – hver gang jeg føler at jeg ikke har tatt et gjennomtenkt valg så tenker jeg på Monty Hall og forsøker å tenke gjennom situasjonen en gang til. Det er ikke alltid like lett i den virkelige verden dog 😉 Og QI er fantastisk, jeg må hele tiden holde tilbake før jeg sier ting som er opplagt – og feil. *sigh*

 2. Tommy Lane says:

  I think I’ll get his book.

  • Sushi Bird says:

   I haven’t bought his book yet, but after watching this lecture I think I am going to buy it as well.

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/5/0/2/sushibird.com/httpd.www/wp/wp-content/themes/sushibird3.5/comments.php on line 52