Gentest!

Jeg tok en gentest for noen måneder siden da jeg var i Norge, og har hatt lyst til å skrive et lite innlegg om det helt siden jeg fikk det gjort. Kanskje det ikke er så vanlig å bruke penger på å teste genene sine i Norge enda, men jeg har alltid vært kjempefasinert over hvordan vi er satt sammen og hvilken informasjon vår egen kropp har om oss selv i vår egen DNA. For bare 5 – 10 år siden kostet det mangfoldige tusen dollar å få utført en slik test, men verden går fremover, og nå betalte jeg kun 99 dollar  for å få en full rapport om både opphav, avstamning og helserisiko. (Ok da. Det kostet 99 dollar pluss nesten like mye i frakt siden Norge er et ganske dyrt land når det kommer til post og sending av pakker. Men herregud – for under 200 dollar er dette nesten gitt bort.)

Det var litt vanskelig for meg å finne tid til å få tatt testen, siden dette selskapet av en eller annen grunn ikke sender pakker til Japan, så jeg måtte vente til jeg var i Norge. Det er veldig enkelt å få tatt prøven. Du spytter i en liten plasttube du får tilsendt, putter på korken slik at et serum i korken blander seg med spyttet ditt, rister i 5 sekunder og sender prøven tilbake til firmaet. Etter 5 – 8 uker ligger resultatene dine klare på nett, og det er mye informasjon å se på, både viktige og mindre viktige ting. Blant de ikke så viktige tingene, tester de blant annet om du kan lukte asparges i urin, om du kan smake bitter smak og om du har våt eller tørr ørevokstype. De tester også for hvor stor sjansen din er (i forhold til gjennomsnittsbefolkningen) for å bli overvektig, få alzheimer og hjerteproblemer og utallige andre ting. I tillegg til dette får du vite hvor i verden genene dine kommer fra, og du kan se hvor stor del av genene dine som for eksempel har europeisk, aseatisk og afriansk opphav. Jeg er i alle fall veldig fornøyd med testen jeg tok, og har masse ny og spennende informasjon om meg selv. Du kan bestille testen selv på www.23andme.com.

related posts:

 1. inmasan says:

  Godtskrevet. Flott reklame

 2. Tiffany says:

  Så kult! Jeg vil også prøve! 😀

  • Sushi Bird says:

   Ja, dette er rett og slett genialt! Jeg fikk mye mer informasjon enn det jeg trodde jeg skulle få, i forhold til prisen er det en skikkelig bra tjeneste.

 3. Maja says:

  Omg, sykt rått!

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/5/0/2/sushibird.com/httpd.www/wp/wp-content/themes/sushibird3.5/comments.php on line 52