Earthquake relief

This video explains what is going on in Japan to Japanese kids. Like my friend Wilhelm wrote: “Apparently the power plant really needs to go to the bathroom and makes people uneasy with its flatulence. A diaper will however solve the problem.”

Since the western media still is overfeeding us with all kinds of articles about radiation and power plants, I wanted to share a couple of articles that I found a bit different and interesting. I have no idea if these have been floating all over the internet or not already since I was a week in China, but they are great reads.

 • The Last Foreigner in Japan. This is an interesting article about all the ex-pats who are leaving Japan, and how the author who is staying behind feels about it. In the comment section below the article there was a great remark: “For me there have always been two kinds of expats — there are those who come to live in Japan and those who merely come as tourists. Some of those tourists actually stick it out for twenty years without ever really living here.”
 • Uniqlo Donates $25.6 Million To Japanese Red Cross. Reading this article made me really happy. Uniqlo makes a great donation, and even more impressive than that: CEO Tadashi Yanai will make a personal donation of 1 billion yen.
 • Japan’s infamous mafia (Yakuza) are helping out with the relief efforts. Say what you want about the yakuza, it shows that everyone has good in them. A member quotes: “There are no yakuza or katagi (ordinary citizens) or gaijin (foreigners) in Japan right now. We are all Japanese. We all need to help each other.”

Please keep in mind that the true tragedy are all the tsunami and earthquake victims. Do whatever you can to help them. Donate money. Send stuff. Do something. I will go out tomorrow and buy supplies and ship it up north. ♥

related posts:

 1. Maria says:

  *måtte le* Nyhetene kommer aldri til å bli det samme!

 2. Nøve says:

  Elsker den filmen! <3

  Åh jeg hater litt at jeg ikke får lov av universitetet å reise før UD har sluttet å advare mot det. Folk klikker jo helt her pga radioaktiviteten selv om de ikke har peiling på hva de snakker om, og så har de jo sluttet å vise Japan på nyhetene nå fordi det ikke er mer action med atomkraftverkene og det tydeligvis ikke er verdt å legge vekt på de som lider og trenger vår hjelp… Jeg skal iallefall være med og samle inn penger i Bergen på fredag, og kanskje lørdag også. 日本のために頑張ろう!

  • Sushi Bird says:

   Er det sant? De lar deg faktisk ikke få lov å reise før UD har skiftet mening? Hva skjer om du reiser likevel? Alt er jo helt fint her borte, det er bare å komme, du er hjertelig velkommen. Så fantastisk flott at du gjør en innsats i Bergen. Vi har kjøpt en stor boks som vi fyller med nudler og bleier og andre ting som vi skal sende opp, og har tenkt å sende opp flere bokser etter den første er sendt.

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/5/0/2/sushibird.com/httpd.www/wp/wp-content/themes/sushibird3.5/comments.php on line 52