Valentine’s in Yokohama

明日週間テストがあるのに、今日は横浜に行って、あまり勉強しませんでした。(Tomorrow I have my midterm test, but today I went to Yokohama and didn’t study much at at all.) The blog have been a bit quiet for the past two days again (blame it on valentine and homework), but I am sure that will change as soon as my midterm test is done and I have some time to breathe again. In the mean time, I present you with crappy iPhone Hipstamatic shots because it was snowing last night and I did not bring my camera.

You get your own yukata at hotels in Japan.

Look, the Japan Railway family of birds!

Doing homework at Starbucks. I really don’t understand why everyone thinks Starbucks coffee is so amazing.

If it wasn’t for the clouds, you would be able to see Mt. Fuji in the background here. I saw it this morning, but I didn’t take a picture.

My class schedule, and me looking at it.

Pretty soap and pretty tea at the hotel.

And more of the funny smoking signs at the smoking area.

Today we went to chinatown in Yokohama and ate dim sum for lunch.

One of the gates in chinatown.

And then – lo and behold – we found a cafe called “The Cafe”. The Cafe actually had good coffee. After all the nasty coffee I have been drinking in cafes in Japan, I was in heaven for a little while. I think it was french roasted, because the taste was mild and round and not too bitter. Bliss.

related posts:

 1. Era says:

  I’ve returned from no-computer exile! (Also known as modern Hell)

  What’s a yukata? 😮
  Sounds like Japanese for “I’m relieved!” or something along those lines?

  Lovely camera shots as always, regardless of equipment! ^^
  I’m considering to buy a new camera; may I ask what camera you’re usually using?

  • Sushi Bird says:

   Welcome back from Hell! A Yukata is simply a robe. But you were pretty close – “Yokatta” can mean “it was good”. Thanks for the words about the iPhone camera. I think it is really easy to snap away if you don’t want to carry a bigger camera around with you. The camera I use these days is a Nikon D3100, a pretty cheap model from Nikon, but it does the job (and it can even take video). And oh, I have a couple of lenses, but the two I use the most is just a simple 18 – 55mm and a 55-200mm, both Nikon, I think you can buy the camera and the lenses in a kit without going completely broke 🙂 I see a lot of people with expensive camera equipment, but I guess I am more impressed when people do more with less, instead of turning into gadget girls, I dunno.

   • Era says:

    Hmm, I’m considering getting a Nikon myself. I’ve got a fairly good Canon camera at the moment (450D), problem is I’ve only got the standard kit lens (18-55mm) which has gotten some rough treatment during some wilderness photography sessions over the last years (turns out -40 degrees at midnight in snowstorm isn’t all that good for your camera). Additionally, the 450D standard kit lens is apparently one of the most crap ones ever. 🙁

    Now, I could just get a new lens, but the reason I now want a Nikon camera is ’cause I’ve got a mate who studies photography, and he’s got lots of Nikon gear. Would be handy to use the same brand as him! I don’t know. I’ll just try to take a few more pictures with my current camera and see how they turn out. Would save me some money!

    And yeah, agree on the “more with less” mentality. I’d still like a new camera though. ^^

    • Sushi Bird says:

     Ow, snowstorm and camera doesn’t sound too good. I just find the Nikon cameras easier to navigate than Canon, but I guess it is all what you are used to or not. But especially how to see pictures at the back of the camera, I like Nikons four arrows instead of the wheel on the Canon cameras. I think the kit lenses from Nikon doesn’t have the best reputation either, but they do the job.

 2. Maria says:

  I love your pictures 🙂 I`ve actually borrowed some from earlier and used them as background on my laptop, I hope thats ok? I`ve just written a small post about study techniques in my blog (in norwegian). They are not very serious, but I am sure they will help with something 🙂

  • Sushi Bird says:

   Thanks for borrowing, that just makes me happy! (I have my terms of use page for more detailed descriptions of how the pictures can be used, but basically, I am pro-sharing!) I have to check out your blog now, serious or not, study tips is much needed atm.

  • Sushi Bird says:

   Aw, takk! Jeg skulle ønske jeg hadde tatt med det ordentlige kameraet mitt, men det snødde jo til og med, så jeg tenkte ikke på at været kunne bli så fint dagen etterpå!

 3. Frida says:

  sv: Nei oi, så koselig! (Ihvertfall når jeg selv smmugleser din blogg, haha.) Og mhm, det er veldig, veldig fint å bare dra bort litt av og til, selv om man ikke har tid til å forlate plassen man befinner seg på.

  Og oi, jeg har også fantastisk lyst på å komme inn på et hotellrom i Japan, få en yukata og bare gå rundt og være glad. (Det er litt den tilstanden jeg ser for meg at jeg vil være i, den gangen jeg får dratt til Japan.) Og når jeg sitter her og forsiktig klapper på presskannen min, er jeg ganske så glad for at god kaffe ikke er alt for vanskelig å finne her i Norge. Det liker ihvertfall jeg om min litt ukresne gane å tro, haha.

  • Sushi Bird says:

   Jeg tror jeg har mye å lære om blogg-kulturen i Norge, jeg merker at jeg av og til får svar på min egen blogg når jeg kommenterer hos andre – er dette vanlig? Eller høflig? Jeg pleier å svare i min egen blogg, jeg, slik at man kan følge samtalen, men kanskje dette ikke er beste fremgangsmåte? Jeg kunne godt trengt noen tips, siden jeg er en nokså fersk blogger. Men i alle fall, gif-ene dine gjør meg glad!

   Ah, norsk kaffe er fisefint. Jeg savner å få kaffen min laget av folk som har vært med i NM i baristakunst, det var hverdagsluksus det!

   • Frida says:

    Aiii, jeg hadde helt glemt denne bloggen. Og jeg som gledet meg så masse til å lese den! Vel, her er jeg igjen. Og angående det å svare tilbake (som jeg gjør her denne gangen), så er jeg verdens dårligste på å plukke opp koder på hva som er rett og galt. Jeg føler selv at jeg bare suser litt rundt på utsiden av “blogg-universet”, uten å helt plukke opp alle normer osv. Men: en del svarer tilbake på bloggen som har kommentert hos en selv – selv om jeg har en følelse av at dette er et resultat av folks graving etter å få folk til å stikke innom sin egen blogg. (Om du forstår, ordla meg litt rart der.) Jeg gjør det vel kanskje halvparten av gangene jeg svarer, kan ikke skryte på meg å være alt for strukturert og dreven i dette, haha.

    • Sushi Bird says:

     Takk for forklaringen, du bekreftet det jeg tenkte 🙂 Jeg har sett dette med at folk svarer hverandre på hverandres blogger, men for meg virker det utrolig klumsete? Hva hvis det faktisk var en lengre diskusjon, blir det ikke vanskelig å hoppe frem og tilbake mellom bloggene? Det virker også for meg som om dette er et norsk fenomen? Jeg har drevet litt på med blogger på engelsk før, men jeg hadde aldri sett dette før jeg begynte å se litt på den norske bloggverdenen. Du har nok rett i at folk kommenterer i håp om å få flere besøk til sin egen blogg, men jeg tror det er bedre om folk faktisk kommenterer fordi de har noe ektefølt og fint å si, enn hvis folk kommenterer av plikt. Det er jo ikke slike besøkende jeg selv vil ha, tenker jeg.

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/5/0/2/sushibird.com/httpd.www/wp/wp-content/themes/sushibird3.5/comments.php on line 52